szerző:
Eduline

Az MSZP szerint Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár lemondása nem oldja meg az oktatási...

Hoffmann Rózsa és Hiller István. Hiller szerint azonnal fel kell függeszteni a köznevelési törvény végrehajtását
©

Az MSZP szerint Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár lemondása nem oldja meg az oktatási rendszer problémáit, hanem újakat hoz létre. A szocialisták arra szólítják fel a kormányt, hogy függessze fel a köznevelési törvény végrehajtását.

Mindezt Hiller István, az MSZP humánpolitikai kabinetvezetője közölte csütörtökön annak kapcsán, hogy a Népszabadság arról írt: felmentését kérte posztjáról a közoktatásért felelős helyettes államtitkár; a hírt Gloviczki Zoltán meg is erősítette a lapnak. 

"Gloviczki Zoltán lemondása nem meglepő, de nem öröm. Lépése nem megold problémákat, hanem újakat hoz létre" - fogalmazott közleményében az ellenzéki képviselő, aki szerint a közoktatási rendszer elérte működőképessége határát, két és fél hónappal az iskolák tervezett államosítása előtt teljes a bizonytalanság a pedagógusok és a szülők körében, de az iskolaigazgatók és a polgármesterek sem tudnak többet. 

A volt szocialista oktatási miniszter ezért az MSZP nevében felszólította a kormányt, hogy függessze fel a köznevelési törvény végrehajtását. A rendszer átgondolatlan átalakítása gyors színvonalcsökkenéshez vezet és veszélyezteti a teljes magyar közoktatás működését - írta Hiller István, aki az oktatási államtitkárságot arra szólította fel, hogy "látszattárgyalások helyett" folytasson valódi egyeztetéseket a szakmai és civil szervezetek képviselőivel. Mentsék, ami még menthető! - zárul a közlemény.