Közoktatás Eduline

Sérült gyerekek rajzolhatnak a varázsceruzával

Elolvasom

Olasz formatervezőkből és dizájnerekből álló csapat alkotta meg a Glifot, mellyel azok a gyerekek is játékosan megélhetik az írás vagy a rajzolás alkotási folyamatát, akik valamilyen mozgásszervi vagy idegrendszeri rendellenességgel élnek.

Közoktatás Eduline

Videó: furcsa robotot fejlesztettek ki a zürichi egyetemen

Elolvasom

A Zürichi Egyetem és a Szövetségi Műszaki Egyetem (ETH) kutatói kifejlesztettek egy robotot, amely képes egy hegyén álló ceruza egyensúlyozására. A trükk egy mesterséges "ideghártya" segítségével válik lehetővé, amely regisztrálja és villámgyorsan feldolgozza az egyensúlyzavarokat.

Közoktatás Eduline

A ceruza nem megy ki a divatból

Elolvasom

A számítógépes grafika sem ítélte halálra a jó öreg ceruzát. Formájában és megjelenésében ugyan megújult, de a fekete ceruza a mai napig az olasz ipar egyik legsikeresebb termékének számít.

Felsőoktatás Eduline

Mit kezdjek a gazdasági diplomámmal?

Elolvasom

A nagyobb, külföldi tulajdonú, Közép-Magyarországon elhelyezkedő, és exportra termelő cégek szívják fel a legtöbb pályakezdő közgazdászt és pénzügyest. A kisebb cégek sokat akarnak alkalmazottaiktól, és jobban félnek a friss diplomásoktól, - akik viszont a Big4-ról álmodoznak, fizetési igényeik pedig sokszor jóval túllépik a reális határt. Munkaerő-piaci körkép a gazdasági végzettségűek szemével.