Felsőoktatás Eduline

"Számomra ez egy oázis" - interjú a volt kultuszminiszterrel

Elolvasom

Milyen az igazi egyetem? Bozóki Andrásnak van összehasonlítási alapja, hiszen megfordult már a világ legjobb egyetemein is, mégis azt mondja, számára a budapesti Közép Európai Egyetem az első. De beszélt még nekünk a tandíjról, a sokat kritizált bolognai-rendszerről és a diplomák elértéktelenődéséről is.

Közoktatás Edupress

Magyar felsőoktatás kontra bolgonai rendszer

Elolvasom

"Hogyan akarjuk megvalósítani a felsőoktatásban az egyes intézmények közötti átjárhatóságot, ha még hazánkon belül, sőt még a Budapesti Corvinus Egyetem kampuszai között sem tudjuk maradéktalanul megoldani a szakok közötti váltást" - vázolta megnyitó beszédében a megreformált rendszer nehézségeit Mészáros Tamás, az általa említett intézmény rektora január 28-án, a Magyar Felsőoktatás 2008 nevet viselő műhelykonferencián.

Felsőoktatás Eduline

Kreditvizsgálat a mesterképzés kapujában

Elolvasom

A mesterképzés a bolognai rendszerben működő hazai felsőoktatás második képzési szintje, ilyen módon az első szintet, az alapképzést már elvégző jelentkezők, vagy korábban főiskolai vagy egyetemi diplomát szerzők felvételizhetnek.

Közoktatás Edupress

Kreditvizsgálat a mesterképzés kapujában

Elolvasom

A mesterképzés a bolognai rendszerben működő hazai felsőoktatás második képzési szintje, ilyen módon az első szintet, az alapképzést már elvégző jelentkezők, vagy korábban főiskolai vagy egyetemi diplomát szerzők felvételizhetnek. Nem elegendő azonban a felsőfokú oklevél megléte, a különböző mesterképzések különböző alapképzési szakon szerzett végzettséget fogadnak csak el. Erről a Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban, vagy a felvi.hu oldalon szerezhetnek bővebb információt a jelentkezők - tájéjkoztatta a Educatio Kht. az Edupress-t.

Közoktatás Edupress

A mesterképzésekről tanácskoztak Budapesten

Elolvasom

300 szakot akkreditált a Magyar Akkreditációs Bizottság, 160 mesterképzési szak indul 2009 februárjában és szeptemberében, ezzel Magyarország befejezte a bolognai rendszer bevezetését - mondta Manherz Károly felsőoktatási szakállamtitkár a Mesterképzések Magyarországon című konferencia nyitóelőadásán, Budapesten.

Közoktatás Edupress

Tömegképzésről és elitoktatásról is szó esett az Országos Oktatási Konferencián

Elolvasom

Öncélú a felsőoktatás, ahol az intézmények a hatékony forrásfelhasználás helyett, inkább műfüvet telepítenek az iskola kertjébe, pedig soha nem állt ekkora financiális keret az egyetemek és főiskolák rendelkezésére - mondta előadásában Antal János, az Általános Vállalkozási Főiskola főigazgatója a Felvételi Információs Szolgálat rendezvényén.