Közoktatás Eduline

Kínos baki: kimaradt a karácsony és a húsvét a diáknaptárból

Elolvasom

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) a keresztény ünnepek nélkül megjelent Európa Naptár visszavonását szorgalmazza, a szervezet szerint elfogadhatatlan, hogy a több millió európai középiskolás diák számára a karácsony és a húsvét elfelejthető ünnep legyen, amelyek egy hivatalos európai naptárban meg sem jelennek.

Felsőoktatás Eduline

"Nekünk karácsonykor is csak az esték a szabadok" - vizsgák vs ünnep?

Elolvasom

Legalább egy kicsit mindenki megsínyli azt a néhány decembert, amit a felsőoktatásnak szentel az életéből, mert a vizsgákra muszáj tanulni. Mindenkinél rosszabbul jár azonban az, aki december 24-én, közvetlenül karácsony után vagy az újév első napjain kénytelen számot adni a tudásáról – és sajnos bele kell törődni, hogy néha ez is megesik.

Közoktatás Eduline

Diákkarácsony külföldön

Elolvasom

Miről másról is szólna a karácsony, mint a békességről, a szeretetről és persze a családról. Hazánkban minimum szentségtörésnek számít - de egy súlyosabb sértéssel is felér, ha az ember nem otthon tölti a Szentestét. Vannak azonban diákok, akik féléves, éves tanulmányi ösztöndíjat kapnak valamilyen országba, és bizony nem olyan egyszerű egy pár nap erejéig visszatérniük.