szerző:
Tóth Alexandra
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamarosan kezdődik a nyári szünet, ezért arra gondoltunk, összeszedünk néhány alkalmazást, amelyeket a következő hónapokban, de akár már most hétvégén is érdemes kipróbálnotok.

Erdőjáró

Ez az alkalmazás hasznos eszköz túrázást kedvelőknek illetve azoknak, akik még csak most ismerkednek a természetjárás szépségeivel. Segítséget nyújt a környék látnivalóinak felfedezésében, gyalog- és kerékpáros túrák tervezésében, illetve az élővilág megismerésében. Továbbá az elsősegély-nyújtásban, és a szálláshelyek, valamint a tűzrakóhelyek megtalálásában is támaszkodhattok az appra. Mivel a térképeket le lehet tölteni, így akkor is jó választás, ha alapvetően nincs internet a telefonotokon, vagy olyan helyen vagytok, ahol már nincs térerő.

Várak

Az applikáció több mint 2000 látnivalót - várakat, templomokat, erődítményeket - tartalmaz, a GPS-koordinátáknak köszönhetően pedig megnézhetitek, hogy ezek közül melyek vannak hozzátok a legközelebb. Egyetlen hátránya, hogy alapvetően csak internettel lehet használni, ugyanakkor a "látnivaló csomagok" letölthetők, így net nélkül is elérhetők.

Kerékpárosoknak

Ha biciklis túrát terveztek, ezt az alkalmazást érdemes kipróbálnotok. A kifejezetten kerékpárutakat mutató útvonaltervezőnek és navigációnak köszönhetően felfedezhetitek a városotokat, vagy egyéb helyeket. Sőt azt is nyomon követhetitek, mekkora utat tettek már meg. Plusz pozitívum, hogy a különböző útvonaltervezési beállításokat a biciklitekhez szabhatjátok, attól függően, hogy városi bringátok, hegyi kerékpárotok, versenybringátok, vagy épp e-kerékpárotok van.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!