szerző:
Csik Veronika
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A mai kormányinfón szó volt az oktatásra is fordítható Európai Uniós hitel összegéről és a nyári táboroztatásról is.

Az oltások száma közelít a 4 és félmillióhoz - mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. Hozzátette, hogy ma kezdődik a 16-18 évesek oltása, 96 ezren regisztráltak, keddig oltják őket. A 144 ezer megmaradt Pfizer vakcinát is felhasználják, erre az SMS-t kapók regisztrálhatnak.

Magyarország benyújtotta az Európai Uniós helyreállítási alapból lehívható hiteligényét - erről Gulyás Gergely elmondta, a forrásokból az egészségügyi fejlesztések mellett a környezetbarát közlekedésre, oktatás átfogó fejlesztésére is szánnak majd. Mindebbe beletartozik a felsőoktatás átfogó fejlesztése, de része a közoktatás, szakképzés és a felnőttképzés fejlesztése is. "Erre a két területre 25, illetve 20,5 százalékát szeretné a kormány fordítani" - mondta a miniszter, tehát az oktatásre összesen 20,5 százalék fordítható majd. Azonban a korábbi terv szerint a felsőoktatásra szánt 1200 milliárdból csak egy töredék részt igényel a magyar kormány.

Szentkirályi Alexandra a mai kormányinfón elmondta, ahogy haladunk előre az oltásban, a táborok megtartásáról is lehet beszélni. A kormányszóvivő elmondta, június 1-től megtarthatóak lesznek a táborok, természetesen a szervezésük előbb is elkezdődhet.

Ezen felül kiderült, hogy pótnapot kapnak azok az érettségizők, akik karantén vagy betegség miatt nem tudtak elmenni a vizsgára. Erről bővebben itt írtunk.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.