szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem csoda, hogy 2021-ben újra megszervezik a programot, hiszen annyira népszerű volt, hogy az itthon elérhető bérletekre tízszeres túljelentkezés volt.

Idén újra megnyitják a pályázati lehetőséget az Interrail-bérletprogramban, hatvanezer európai fiatalnak lesz lehetősége jelentkezni, köztük azoknak a tavaly tizennyolc éveseknek is, akik a járvány miatti korlátozások miatt elestek a lehetőségtől – idézi Mariya Gabriel, az Európai Bizottság kulturális ügyekért, oktatásért és az ifjúságért felelős uniós biztos szavait a hvg.hu, az uniós biztos mindezekről a program mentorcsoportjának hétfői online megbeszélésén.

A tervek szerint az új pályázati kört várhatóan októberben tartják majd meg, az utazási korlátozások remélt feloldása után és rugalmasabbá fogják tenni a jegyek felhasználási idejét is.

Illetve azt is tervezik, hogy az ingyenes Interrail-bérletprogram, azaz a DiscoverEU része legyen az Erasmus+ programnak, így szeretnék növelni az oktatás és ismeretterjesztés szerepét, valamint a pályázati hozzáférés lehetőségét - erről már Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője és a mentorcsoport vezetője beszélt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!