szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Földről indul majd el két autó a Hold felé, melyek versenyezni fognak egymással.

A tervek szerint szűk egy év múlva indulna útnak az a két autó a Hold felé, melyeket a Földről irányítva fog versenyezni két diákcsapat – számolt be róla a hvg.hu a Business Insider cikke alapján.

A SpaceX arra készül, hogy távvezérelt autókat küld a Hold felszínére, ahol majd versenyezni fognak velük – írják. Ha minden jól megy, akkor 2021 októberében el is indulhatnak a járművek a Holdra egy rakéta segítségével.

A különleges versenyautók elkészítésére Frank Stephensont, autóipari tervezőt kérték fel, aki korábban olyan gyártóknak dolgozott, mint a BMW, a Ferrari, a Maserati vagy a McLaren. A tervezésben és a megépítésben is részt vesznek majd azok a középiskolás diákok, akik versenyezni fognak velük.

A SpaceX már korábban közzétetette a diákok számára azt a felhívást, amelyben arra kérték őket, álmodják meg az autókat, amelyekkel a Holdon is versenyezni lehetne. Két csapat lett a befutó: az Atlas és az Ilstar. A csapatok Buenos Airesből és Sanghajból neveztek be a felhívásra. A küldetés természetesen nevet is kapott, a Moon Mark Mission 2021-et.

Az űrben mostanában egyébként elég nagy a forgalom, nemrég számoltunk be egy potyautasról is, aki négy űrhajós mellett foglalt helyet a Crew Dragon űrkapszulában.

Győzött a szeretet - megvan az év legnépszerűbb gifje is

Vajon melyik gifet küldték el 2020-ban a legtöbben? Az idei eseményekhez képest meglepően szelíd lehet a válasz.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!