szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy negyedik osztályos tanuló minden tanítási napon elmegy az iskolájához, ami zárva van a vírus miatt. Azért kell odamennie, hogy használni tudja az ottani wifit, otthon nincs internetük.

Az új-mexikói Roswellben online oktatás zajlik, az iskolák zárva vannak. Jonathon, negyedik osztályos tanuló, édesanyja a világjárvány miatt elvesztette munkahelyét, így nem tudták fizetni az internet előfizetést – olvasható a CNN oldalán. Az édesanya azt mondta Jonathonnak, hogy be kell mennie az iskolába, ha internet hozzáférést szeretne, de a fiú ennek kifejezetten örült. Azt mondta: ha vissza kell menni az iskolához, akkor újra olyan lehet, mint egy normális gyerek.

©

Bár az iskola ajtaja zárva van és nincsenek ott más diákok és tanárok sem, a 9 éves diák jól érzi magát. "Az igazgató, a titkárnő és néhány tanár, kijönnek, hogy megnézzék, hátha szüksége van valamire" – mondta az anyuka. A tankerületben dolgozó tanár elmondta, hogy fájt a szíve, amikor a hónap elején meglátta Jonathont az iskola előtt. Megkérte egy barátját, hogy ossza meg Jonathon fotóját a Facebookon, amire az édesanya engedélyt adott.

A bejegyzést nagyon sokan megosztották az interneten, és valaki, aki látta, felajánlotta, hogy egy évig fizeti a család internet előfizetését.  A Facebook-fotót feltöltő nő létrehozott egy GoFundMe-fiókot pénzgyűjtésre, hogy más gyerekek is kaphassanak internet-hozzáférést, akik hasonló helyzetben vannak.

Újabb magyar érmek egy nemzetközi tudományos olimpián

Eddigi legjobb összesített helyezését érte el a magyar csapat a Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Olimpián.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!