szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szükségetek lenne szakirodalomra a félévközi dolgozatokhoz, esszékhez? Esetleg a kötelezők megszerzése a cél? Most összegyűjtöttünk néhány lehetőséget, ha nem szeretnétek minden könyvre több ezreket költeni.

Könyvek ingyen, a saját szobátokból

Ha ti is igyekeztek minél kevesebb időt tölteni az emberek között a jelenlegi helyzetben, vagy csak szimplán kényelmesebb, hogy otthonról, néhány kattintással elérhetitek a kötelezőket, akkor a Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) oldalát nektek találták ki. Itt rengeteg kötelező érhető el teljesen ingyen, és akár e-book-olvasóra is le tudjátok tölteni a műveket. De a MEK applikációja is hasznos lehet számotokra, ezzel ugyanis elolvashatjátok vagy meghallgathatjátok a kötelezőket. Egyetlen hátránya, hogy a hangoskönyv funkcióhoz internetkapcsolat szükséges.

Könyvtárak

Szeretitek érezni a könyv illatát, miközben olvassátok? Akkor érdemes a könyvtárakat választanotok a szakirodalmak felkutatásához. A könyvtáraknál számolnotok kell az egyszeri beiratkozási díjjal, de utána annyit olvastok, amennyit csak szeretnétek. Arról, hogy mennyiért iratkozhattok be a fővárosi könyvtárakba diákigazolvánnyal, itt írtunk korábban.

Alternatív megoldás: könyvcsere

Vannak olyan oldalak is, amelyeknek a segítségével teljesen ingyen, könyvcserével szerezhetitek meg a könyveket. Többször is írtunk már a rukkola.hu-ról, ahol "előrukkolhattok" egy könyvvel, amit szívesen elcserélnétek, illetve elhappolhattok másoktól olyan köteteket, amelyekre nektek van szükségetek. A rendszer úgy működik, hogy a felajánlott könyvekért pontokat kaphattok, a pontokért pedig más könyvekhez juthattok hozzá.

A tavaszi online oktatás gyöngyszemei is megjelennek az idei ARC kiállításon

A "vasalódeszkás" tanár, illetve az évvégi osztályzás is helyet kapott a 20. ARC kiállítás témái között. Képgaléria.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!