szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szeptemberben lépett életbe egy új szabály az iskolában, miszerint az online órákon mindenkinek be kell kapcsolnia a kamerát és a mikrofont.

Marcella Mares, egy tíz hónapos kislány édesanyja szeptember 23-án kapott egy e-mailt oktatójától egy új szabályról, amely előírja, hogy a hallgatók részvétel céljából be kell kapcsolják a kamerákat és a mikrofonokat az online órákon - olvasható a CNN oldalán.

Marcella visszaírta, hogy bekapcsolva hagyhatja a kamerát és a mikrofont, de ki kell kapcsolnia, amikor szoptatnia kell a lányát. Az anyuka ezt a választ kapta:

Örülök, hogy van kamerája és mikrofonja, amit bekapcsol, de kérem, ne szoptasson az óra alatt, mert nem ezt kéne csinálnia. Csak az óra után tegye.

Marcella megdöbbent a válaszon. Ideges voltam - mondta. "Nem esett jól, hogy megmondta mit tehetek és mit nem a gyerekemmel, főleg a saját otthonomban, hiszen az iskola jelenleg online."

null

null

Ugyanezen a napon történt, hogy ez az oktató bejelentette egy óra alatt, hogy kapott egy furcsa e-mailt az egyik diákjától, aki nem megfelelő dolgot szeretett volna csinálni az óra alatt. Marcella ettől még idegesebb és szomorúbb lett, úgy érezte, hogy nyilvánosan megalázták. Az iskola egyik koordinátorához fordult, majd néhány nappal később az oktató elnézést kért Marcella Marestől.

"Sajnálom a kellemetlenségeket a kisbaba etetésével kapcsolatban. Mostantól joga van az óra közben bármikor megetetni a csecsemőt és bármikor kikapcsolhatja a kamerát” – írta egy e-mailben az oktató.

Marcella a CNN-nek elmondta, hogy az első félévében egyetlen más osztályában sem volt problémája a szoptatással. Más oktatók támogatták őt.

Emlékeztek még Madách Imre leghíresebb alkotására?

1864-ben ezen a napon hunyt el Madách Imre költő, író, a magyar irodalom és drámaköltészet kiemelkedő alakja. Az évforduló alkalmából most összeállítottunk egy tesztet a legismertebb alkotásáról, Az ember tragédiájáról. Nektek hibátlan lesz?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!