szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Drága angol leckék készültek egy állami cég megrendelésére, az 5 perc angol című TV műsor elkészítése 240 millió forintba került.

Az 5 perc angol TV című műsor elkészítéséért 240 millió forintot fizetett ki egy állami tulajdonú műsorszóró, az Antenna Hungária Zrt. a Magno Studio Kft.-nek – tudta meg a 24.hu. Azt írják, hogy egy éven át tartó levelezés, illetve a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közbelépésével sikerült megszerezniük az Antenna Hungária Zrt. szerződéseinek listáját.

Ebből az derült ki, hogy az állami cég 2019 júniusában 240 millió forintos szerződést írt alá. Ezért az összegért 50 darab, nettó 4 és 5 perc közötti epizód készült el. A 24.hu szerint, hogy ez percenként körülbelül egymillió forint közpénzt vitt el.

Megkérdeztek szakembereket azzal kapcsolatban, hogy mennyi idő alatt lehet felvenni egy ilyen műsort és szerintük reális-e az árazás. Egyikőjük név nélkül elmondta az oldalnak, hogy egy kameraállásos, különösebb technikai, díszletbeli kihívásokat nem támasztó munkáknál nem reális a percenként egymilliós ár, már csak azért sem, mert az 50 epizód felvétele jelentős ráhagyásokkal sem lehetett több 8–9 munkanapnál. Egy másik szakember szerint ez az ár akkor lehet reális, ha a résztvevőket valamiért kiugró mértékben díjazták, vagy ha ismert rendezőre bízták a munkát.

A 24.hu levélben megkereste levélben keresztül Szalai Nórát és az érintett kft-t is, de leveleikre nem érkezett válasz, így nem tudták meg, hogy csak Szalai Nóra, vagy a cége, az 5 perc Media Kft. vett-e részt a műsor elkészítésében.

Különös megjelenése miatt tiltottak el egy francia tanárt az oktatástól

Nem taníthat tovább az óvodában, mert az egyik gyereknek rémálmai voltak tőle.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!