szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Jól szerepeltek a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpián, amelyen 87 ország 343 középiskolása vett részt szeptember 13. és 23. között - közölte a Neumann Társaság csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint ezüstérmet szerzett Gyimesi Péter, a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium, Tóth Balázs és Nagy Nándor, a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium, valamint Noszály Áron, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium tanulója.

A versenyt idén a koronavírus-járvány miatt online rendezték meg. A magyar indulók mellett a diákolimpián kiemelkedően szerepeltek az Egyesült Államok, Kína, Oroszország, Dél-Korea, Japán, Irán és Kanada csapatai is.

Néhány hete a Közép-Európai Informatikai Diákolimpián szintén sikereket értek el a magyar diákok: egy ezüst- és két bronzérmet szereztek. De a 15 év alattiaknak rendezett Európai Junior Informatikai Diákolimpián is született egy bronzérem. 

A közlemény szerint az idei sikerek biztos alapot jelentenek ahhoz, hogy 2023-ban, Neumann János születése 120. évfordulójának évében Magyarország rendezhesse meg a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát Szegeden.

Újabb siker: biológiából nyertek érmeket a magyar diákok

Az idei Nemzetközi Biológiai Diákolimpia elmaradt a koronavírus miatt, de a versenyzők összemérhették tudásukat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!