szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Többszáz méteres sor alakult ki hétfő reggel a Miskolci Egyetem előtt, mivel az épületbe csak lázmérés és kézfertőtlenítés után léphetnek be a hallgatók - mesélte nekünk az egyetem egyik hallgatója, aki korábban videót is küldött a sorban állásról.

Cikkünk frissült

"Jelenleg két főbejárat üzemel, ahol én álltam sorban, onnan nagyjából 5-6 perc alatt bejutottam. Ezután következett a lázmérés és a kézfertőtlenítés. A másik bejáratnál azonban sokkal nagyobb sor állt, nagyjából 100 méter, ami lassabban is haladt. Számítottunk rá, hogy ez lesz, bár tudtommal tilos a csoportosulás" - írta meg nekünk Lili, a Miskolci Egyem egyik hallgatója.

A sorban állásról készített videóját itt nézhetitek meg:

A Miskolci Egyetem megkeresésünkre a feltorlódással, illetve a beléptetéssel kapcsolatban azt írta: az egyetemen "mai nap kezdődött meg az oktatás, így a sor a tömeges érkezés miatt alakult ki. A helyzetre azonnal reagálva több ponton is megkezdtük kézi lázmérővel a testhőmérséklet mérését, így a sor perceken belül teljesen megszűnt". Azt is hozzátették, elhivatottak az óvintézkedések betartása mellett, így természetesen megtalálják a módját, hogy hallgatóiknak ne kelljen sorakozni reggelente.

Ha nektek is hasonlóan indult az első napotok az egyetemen, küldjetek róla képet az [email protected].

Hibrid oktatás vagy teljes távoktatás - így indul a félév az egyetemeken

Bár korábban már körbekérdeztük az egyetemeket azzal kapcsolatban, hogy milyen formában tervezik indítani a tanévet, a napokban olvasható járványügyi statisztikákat figyelembe véve újra felmerült bennünk a kérdés: vajon mindenhol lesz személyes oktatás? Most ismét felkerestük a felsőoktatási intézményeket. Eddig a lentiekben olvasható válaszokat kaptuk, de amint újabb válasz érkezik, cikkünket frissítjük.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!