szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Holnap lesz egy hónapja, hogy elkezdődődött az idei nyári szünet, ezért most hoztunk nektek egy feladványt, amivel megtornáztathatjátok az agyatokat. Lássuk, mennyi idő alatt tudjátok megoldani.

Nézzük, mennyire pörög az agyatok nyár közepén.

Fejtörő: 

Kaptok két kötelet, amikről tudjátok, hogy ha meggyújtjátok a végét, akkor éppen 1 óra alatt ég végig, valamint nem hajtogathatók. Nincs nálatok óra, a feladatotok pedig az, hogy mérjetek ki negyed órát. Hogyan teszitek ezt meg?

A megoldásért görgessetek a lap aljára.

Megoldás:

Kezdjük el égetni az első kötelet mind a két végén, a másodikat az egyik végén. Így pontosan fél óra múlva el fog aludni a láng az első kötélen. Ekkor kezdjük el égetni a második kötél másik végét is. Így a fél órára elegendő kötél innen számítva éppen negyed óra alatt fog elégni. Ezzel ki is mértük a negyed órát.

Felismeritek fotó vagy kép alapján a magyar irodalom alkotóit? Teszteljétek tudásotokat ezzel a kvízzel. Ha pedig több tesztet is kipróbálnátok, kattintsatok ide.

Hat dolog, ami minden felvételiző fején átfutott már

Közeledik a felvételi ponthatárhúzás, egyre nagyobbak az izgalmak. Itt van néhány mém, ami sokatok érzéseit összefoglalja.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!