szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A tanév vége után közvetlenül még alig, de ettől a hónaptól már fokozatosan beindul a nyári táboroztatás.

Bár a júniusi táborokra még kevesen jelentkeztek, a júliusi-augusztusi időpontok majdnem mind beteltek - mondta el Tóth Béla, a Táborfigyelő portál ügyvezetője az Eduline-nak. "Arra számítottunk, hogy már júniusban tele lesznek a napközis és ottalvós táborok, de a szülők kezdetben óvatosabbak voltak. Ahogyan azonban fokozatosan jöttek a veszélyhelyzethez kapcsolódó enyhítések, a szülők bizalma is egyre nagyobb lett, ez pedig a jelentkezéseknél is folyamatos megugrásokat eredményezett" - tette hozzá.

Kitolódott a jelentkezés

Ahogyan azt Tóth Béla elmondta, június közepére már le szoktak csökkenni a táboros jelentkezések - addigra mindenki le szokta foglalni a helyét -, de idén, mivel csak májusban derült ki, hogy egyáltalán lehet majd táborokat tartani, még most is tartott a jelentkezési hullám.

Tízezer 14 éven aluli budapesti gyerek kap egyenként tízezer forintot táboroztatási támogatásként a fővárostól - ezt Karácsony Gergely főpolgármester jelentette be tegnap. Tóth Béla szerint ez az intézkedés hatalmas pluszt jelent nemcsak a gyerekeknek és családjaiknak, de a táboroztatóknak is.

Idén először szerveznek minimalista táborokat is a vírus miatt kialakult helyzetre reagálva - ezekben kevésbé kötlséges programok - például állatkert helyett sorverseny - adják a tábori élményt, és 27 ezer forint alatti áron érhetők el. Egy biztos, a gyerekenek három hónap "bezártság" után szüksége van a táborokra - tette hozzá Tóth Béla.

Tízezres támogatást kapnak a nyári táborozáshoz a budapesti szülők

Tízezer budapesti 14 éven aluli gyereknek egyenként tízezer forintot ad táboroztatási támogatásként a főváros, jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!