szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Most akkor mégis lehet ottalvós táborokat szervezni idén nyáron? A most megjelent kormányrendelet szerint igen.

Tegnap Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár tegnap azt mondta, "a járványveszély mértéke érdemben csökkent, az óvodák és a bölcsődék a megyékben május 25-étől, a fővárosban június 2-ától visszatérnek a normális működési rendhez". A nyári táborokkal kapcsolatban később ígért tájékoztatást. A Magyar Közlönyben azonban megjelent határozat szerint:

2020. június 16. napjától a gyermek- és ifjúsági táborok – napközi és ottalvós szervezésben egyaránt – megtarthatóak.

Gulyás Gergely nemrég azt mondta a kormányinfón, hogy döntöttek a a napközis nyári táborok megtartásáról, ám az ottalvósról csak hónap végén döntenek. A Magyar Közlöny alapján úgy tűnik, arról is döntöttek. Tehát a most megjelent rendelete értelmében ea kormány ngedélyezte az ottalvós táborok megtartását a nyáron. A rendelkezés június 16-tól érvényes, azaz a vakáció első napjától lehetővé teszi a bentlakásos táborok rendezését.

„Nagyon örülünk a döntésnek és különösen annak, hogy nem várt a kormányzat a hónap végéig. Így a szülőknek is több idejük van a foglalásokra, illetve a táborszervezők, akik eddig startpisztoly eldördülésére vártak, folytathatják a szervezést, megnyithatják a jelentkezéseket!” – mondta el a megjelent döntés kapcsán Tóth Béla, a Táborfigyelő vezetője.

Hivatalos: lehetnek napközis táborok a nyáron

Idén nyáron lehet napközis táborokat szervezni, ez már biztos. Az ottalvós táborok helyzete azonban még továbbra is kérdéses.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!