szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Három hónappal a lezárások után visszatérhettek az iskolába a kínai iskolások, azonban a társadalmi távolságtartás még mindig kötelező. De hogyan lehet ellenőrizni, hogy a gyerekek ne menjenek túl közel egymáshoz? Az iskola szerint: egy méteres fejfedőkkel. A furcsa megoldásról készült videót itt megnézhetitek.

A koronavírus miatt, több mint három hónap otthon töltött idő után fokozatosan újraindítják az életet Kínában. A korlátozások enyhítése az oktatási intézményekre is vonatkozik, az iskolák egymás után nyitják újra kapuikat. A társadalmi távolságtartás azonban még mindig nagyon fontos, ezért az egyik iskolában érdekes megoldással rukkoltak elő, amivel ellenőrizni tudják a diákok közötti távolságot: a tanulóknak hatalmas sisakokat kell hordaniuk – számolt be az esetről a Daily Mail.

Az egy méteres fejfedő ötlete a Kína keleti részén található Yangzheng Általános Iskolában jelent meg. A tanárok újranyitás előtt arra kérték a diákokat, hogy otthon a szüleikkel készítsenek el egy két irányban botokkal felszerelt sapkát, amit az iskolában hordaniuk kell.

Az iskoláknak és az egyetemeknek szigorú megelőző intézkedéseket kell betartaniuk, hogy megakadályozzák a betegség terjedését. Az iskolavezetőknek minden tanuló és tanár számára napi egy arcmaszkot kell biztosítaniuk, és naponta fertőtleníteniük kell az étkezdéket, a kollégiumokat, az osztálytermeket és a mosdókat. A kapukhoz pedig hőmérő berendezéseket kell telepíteniük, amelyek segítségével megfigyelhető a diákok testhőmérséklete.

Veszélyes lehet-e az iskolák újranyitása?

Magyarországon egyelőre nincs konkrét terv az újranyitásra, de vannak országok, ahol ez már megtörtént. Vajon hogyan zajlik az iskolák újranyitása a világjárvány idején, veszélyes lehet?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!