szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Pénteken új, tanároknak szóló sorozattal jelentkezik az M5 - közölte az MTVA.

Azt írták: a Netorika című ötrészes sorozat a tanároknak igyekszik praktikus tanácsokat adni a digitális oktatásra. A 20.25-kor kezdődő műsor a távoktatásról és az online kommunikációról fog szólni. A pénteki műsorról azt közölték, hogy 8-kor kezdődött az Alsós - Sulikalandok című műsor.

A Felsős című műsort ezúttal elsősorban a 6-8. évfolyamon tanulók figyelmébe ajánlják. 8.30-kor 6. osztályos természetismerettel kezdenek: a természetes vizek élővilágával foglalkoznak. Utána irodalom következik 7. osztályosoknak, Weöres Sándor Himnusz a Naphoz című versével a főszerepben, majd történelemből a két világháború közötti Németországról és Hitler hatalomra jutásáról tanulhatnak a hetedikesek - ismertették.

Ezután a súlyról, mint fizikai fogalomról tudhatnak meg sok érdekességet a hetedikes diákok. Nyelvtanulás következik 11.30-tól: a Szólalj meg! című sorozatban ez alkalommal az angol és az orosz nyelvvel foglalkoznak - írják.

Az érettségi műsort 12.30-kor magyar nyelv és irodalommal, azon belül szónoklattannal kezdik, ezután matematika és térgeometria következik, ahol a hasábokról és hengerekről lesz szó.

Százezer szavazat és négyszáznál több olvasói levél: mi legyen az érettségivel?

Kedden tettük fel a kérdést, ti mit csinálnátok az idei érettségikkel. A szavazás lezárásáig kereken 100 010 válasz érkezett. Mutatjuk a részletes eredményeket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!