szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Oxford English Dictionary (OED) talán a legfontosabb angol nyelvű szótár, most pedig újabb különleges szavak kerültek bele.

A szótárat használják egyetemisták, tudósok, tanárok, illetve lényegében bárki, aki művelődni akar vagy egy szó pontos jelentésére kíváncsi. A hvg.hu most kiszúrta, hogy az októberi listában több érdekes szó is szerepel.

Az 2019 októberében bekerült, korábban a szótárban nem szereplő szavakat egy listában is összegyűjtötték, az itt érhető el.

©

Ezek között szerepel a jedi, azaz a szótár szerint a fiktív Csillagok háborúja-univerzum hősies, harcosnak is kiképzett szerzetesei, akik képesek használni az Univerzumban működő misztikus Erőt. Padawan, azaz a jedik tanonca. Illetve a lightsabre, azaz a fénykard. Az OED szerint egy kardra emlékeztető fegyver, amelynek a pengéje helyén egy puszító erejű sugárnyaláb van.

Emellett bekerült a szótárba az erő szó csillagok háborújás értelmelmezése is.

Meglepő kifejezés lett idén az év szava

A brit Collins szótár idén is megválasztotta az év szavát.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.