szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Filmnézéssel töltenétek a következő pár napot? Ajánlunk néhány filmet, amelyekre rengetegen váltottak jegyet az amerikai mozikban.

Bár számos új film forgalmazását kezdték meg a hétvégén az észak-amerikai mozik, a Universal stúdió Halálos iramban: Hobbs & Shaw című filmje megtartotta vezető helyét a kasszasikerlisták élén.

A Dwayne Johnson és Jason Statham főszereplésével készült misztikus akciófilmre 25,4 millió dollárért váltottak jegyet forgalmazása második hétvégéjén. Kilenc nap után a film 108 millió dollár jegybevételt hozott az észak-amerikai mozikban és 224 millió dollárt külföldön - írta a variety.com portál.

A Lionsgate stúdió Lidérces mesék éjszakája című, a fiatalabb nézőknek szánt filmje kezdett a legjobban a hét végén forgalmazásba került filmek közül, 20,8 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők. 

Ingyenes filmvetítés lesz a Bazilika előtt: programajánló

Szeptember elején újra megrendezi a Magyar Nemzeti Filmalap a Budapesti Klasszikus Film Maratont - a Bazilikánál ingyenes vetítések is lesznek.

 "A film készítőit és a CBS Films csapatát felvillanyozta, hogy a mozinézők befogadják a Lidérces történeteket" - nyilatkozta Guillermo del Toro, aki a Zoe Margaret Colletti, Michael Garza és Gabriel Rush főszereplésével készült film producere volt. 

 Az oroszlánkirály című Disney-film megőrizte harmadik helyét a kasszasikerlistán, húszmillió dollárral gyarapodtak jegyeladásai. A Jon Favreau rendezésében készült újrafeldolgozás globálisan már 1,33 milliárd dolláros forgalmat hozott.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!