szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szeretnétek olcsón megúszni a strandolást? Összegyűjtöttünk néhány helyet a Balatonnál, ahol ingyen fürdőzhettek.

Balatonakarattya: Gumirádli szabadstrand

Gumirádli a Balatonkeneséből kivált, és azóta is önálló községként működő Balatonakarattya egyetlen szabadstrandja. A strandot a 71-es főútról lehet megközelíteni – az akarattyai körforgalmú csomópontnál a Balaton felé lefordulva, a Bercsényi lejárón át. Siófok felől a Club Aligán áthaladva akár biciklivel is eljuthattok a strandra.

Balatonfenyves-alsói szabadstrand

A vasútállomástól nem messze található a település ingyenes strandja. Az utóbbi években korszerűsítették: a bejárat mellett egy új vizesblokk is helyet kapott, amit rendszeresen takarítanak. Ezen kívül van játszótér, sportpálya, vízibicikli, és büfék is működnek a strandon.

Mennyiért strandolhattok 2019-ben Budapesten és környékén - diákigazolvánnyal?

Utánajártunk, mennyibe kerülnek a strandbelépők Budapesten és környékén - diákkedvezménnyel. Van olyan strand, ahol diákkedvezménnyel akár 400 forintos áron is fürdőzhettek.

Siófok: az aranyparti szabadstrand

Ez az ingyenes strand 3,5-4 km hosszan húzódik, a Szabadi-Fürdőteleptől majdnem Siófok közepéig. A hatalmas területnek köszönhetően a szabadstrand egyes részei jelentősen eltérnek egymástól, ezért érdemes fürdőzés előtt felfedeznetek a környéket, és a számotokra legszimpatikusabb helyet választani.

Tihany: Gödrösi szabadstrand

A legegyszerűbb, ha Balatonfüred felől közelítitek meg a helyet, ugyanis a félsziget bejárata után nem sokkal megtaláljátok a szabadstrandot. A többi tihanyi stranddal ellentétben itt egész nap úgy süt a nap, hogy a hegy nem vet árnyékot a fürdőzőkre, viszont közvetlenül a part mellett fut egy út, ezért nincs túl sok hely a napozásra.

Mennyibe kerül a strandbelépő diákigazolvánnyal? Második rész

Néhány napja utánajártunk, hogy diákigazolvánnyal mennyiért strandolhattok Budapesten és környékén. Most megnéztük, hogy mennyibe kerülnek a fürdőjegyek a nagyobb vidéki városokban.

Zamárdi: T-Beach szabadstrand

Zamárdiból Siófok felé haladva, a Táncsics utca végén található a T-Beach szabadstrand. Itt többek között kajak-, napozóágy- és vízibicikli-bérlésre is van lehetőség.

A Balatonnál található további ingyenes strandok listáját itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!