szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Belekezdenétek a kötelezők olvasásába, de a helyi könyvtár már bezárt a nyári szünetre? Szuper oldalakat és appot ajánlunk, amelyeken jó eséllyel megtaláljátok ezeket a műveket, de ha a nyaraláshoz kerestek egy jó regényt, akkor is találtok kedvetekre valót.

MEK

A MEK-en (Magyar Elektronikus Könyvtár) való böngészés a legegyszerűbb módja az olvasmányok megszerzésére. Itt rengeteg kötelező elérhető teljesen ingyen, és akár ebook olvasóra is le tudjátok tölteni.

Kötelező olvasmányok app

Ez az androidos applikáció a MEK által létrehozott alkalmazás. Ezen keresztül akár hangoskönyv formájában is feldolgozhatjátok a kötelező olvasmányaitokat. A Szigeti veszedelemtől Az ember tragédiáján át még az Egri csillagokat is megtaláljátok rajta, de világirodalmi művek közül is válogathattok. Ha tehát telefonról szeretnétek olvasni, vagy éppen hallgatni a kötelezőket, ez az app remek választás lehet.

DIA

A PIM (Petőfi Irodalmi Múzeum) Digitális Irodalmi Akadémia oldalán megtaláljátok a kortárs magyar szerzők digitális könyvtárát, ahol szintén megtalálható jó néhány kötelező olvasmány, amelyet online olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Szuper ötlettel rukkolt elő a pécsi egyetemi könyvtár

Különleges akcióval készül a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont a nyárra.