szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Idén is népszerűek a sport- és nyelvi táborok, de vannak olyanok is, akik valami extrémebbet keresnek a nyárra. Az előző évhez képest 10 százalékkal többen - várhatóan több mint 215 ezren - táboroznak majd idén nyáron. De milyen táborokat választanak a diákok és szüleik? Itt az idei toplista.

Ahogy már korábban írtunk róla, várhatóan több mint 215 ezer gyermek fog táborozni idén. A legnépszerűbb tábor 2019-ben - a Táborfigyelő adatai szerint - egy balatoni kalandtábor, 7-16 év közötti gyerekeknek szerveznek hatnapos ottalvós tábort, bográcsozással, lovaglással, számháborúval és kincsvadászattal. A második legnépszerűbb a Királyság! Gyerektábor, ami szintén egy ottalvós tábor Velencén. De természetesen idén is a toplistán van a több sport- és élménytábor, de nem csak a csapatsportok és az úszás népszrű, görkorcsolyatábor is van az idei népszerűségi lista élén.

Már most rekordszámmal jelentkeznek a nyári táborokba - a legjobb helyek hamar betelnek

Idén is rekordszámmal jelentkeznek a nyári táborokba. A legnépszerűbb téma 2019-ben is a sport, az informatikai és programozó, valamint az angoltáborok.

A művészeti táborok közül kreatív színjátszó tábor és több tánctábor is a top 10-es listán végzett. De népszerű a Hunnia tábor, ahol a résztvevők megismerkednek a hagyományos magyar harcművészettel, és a népi táncokkal is, illetve sokan jelentkeztek detektív- és szabadulójáték táborba és katonai táborba is. Ezen felül népszerűek az informatikai és programozó táborok, az angoltáborok is.

Az idei toplista az eddigi adatok alapján:

  1. Balatoni kalandtábor
  2. Királyság! Gyerektábor
  3. Sport és élménytábor a Rómain
  4. Kétéltű sporttábor
  5. Kreatív színjátszó tábor 8-13 éveseknek
  6. Hunnia tábor
  7. Detektív- és szabadulójáték tábor
  8. Kreatív tánctábor a XIII. és a IV. kerületekben
  9. Katonai tábor
  10. Görkorcsolya és korcsolyatábor

Vannak, akik az extrémebb mellett döntenek

„A hagyományosabbnak számító kézműves-, lovas- vagy sporttáborok mellett egyre több a meglepő témájú vagy épp extrém tábor Magyarországon" - mondta el korábban Tóth Béla, a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetője. Elérhető idén jobb agyféltekés rajztábor, szabadulószobás nyomozótábor, okostelefonos animációs tábor, kangoo tábor, de foglalható agykontroll tábor, vagy épp önismereti-stresszoldó tábor is. "Ami látszik, hogy a családok és gyerekek egy része abszolút nyitott ezen újdonságokra, folyamatosak a jelentkezések ezekre az üdülésekre is” – tette hozzá a portál vezetője.

A szülők többsége már nemcsak felügyeletet és szórakozást, hanem gyermeke fejlesztését, fejlődését is elvárja egy nyári tábortól, így a készségfejlesztő táborok előretörése várható volt. Minden ötödik táborban kiemelt fontosságú a készségfejlesztés - derül ki a Táborfigyelő statisztikáiból.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!