szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vajon hogyan küzdene meg egy csapat egy tinédzserrel egy lecsúszott helyettesítő tanár, és oktatna a legkeményebb zenetanár? Ezekből a filmekből kiderül.

Korábban már beszámoltunk a Magyar Filmadatbázis húszas listájáról, amelyben olyan filmeket gyűjtöttek össze, amelyekben a tanárok mást és máshogy tanítanak, mint a többiek. Kimaradt pár klasszikus, ezért a ti ötleteitekkel és javaslataitokkal kibővítettük a listát.

A mintattanár

Ebben a filmben Adrien Brody alakít egy iskolából iskolába vándorló helyettesítő tanárt, aki a történet szerint a totális kiégés határán van. A film úgy ábrázolja a középiskolai tanárok életét, ahogyan még nem láthattátok korábban.

Fél Nelson

A Fél Nelson azon tanárfilmek sorába tartozik, ahol a diák bölcsebbnek tűnik az őt oktató tanárnál. A film a Ryan Gosling által megformált fiatal tanár és a koravén tinédzserlány kapcsolatáról szól. Érdemes megnézni.

Veszélyes kölykök

A történet szerint a filmben szereplő kezdő tanár korábban tengerészgyalogosként szolgált, most egy külvárosi gimiben tanít. Itt tanulnak a legkeményebb gengsztercsemeték, akik terror alatt tartják még a tanárokat is. Az új tanáron azonban nem foghatnak ki.

Whiplash

Nem csak az iskolákban vannak kemény tanárok. A zenészek is találkoznak olyanokkal, akik (finoman szólva) különleges módszerekkel oktatják őket. A film nemcsak a zene szeretetéről, élményéről és egy dobos srác életéről szól, hanem a legkeményebb tanárról is, akivel diák találkozhat.

Osztály, vigyázz!

A film tanára azt állítja, neveletlen kölykök nincsenek. Azonban hamar kiderül, hogy nem feltétlenül volt helytálló ez az állítás. 

Húsz film különleges tanárokról, akik mást és máshogy tanítanak

Tanárok, akik mást és máshogy tanítanak, mint a többiek - ilyen szereplőkről szóló filmeket keresett a Magyar Filmadatbázis, amely egy húszas listát is készített.