szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Összegyűjtöttünk néhány olyan társasjátékot, amellyel játszva fejleszthetitek a készségeiteket, sőt akár nyelveket is tanulhattok.

Scrabble

Vlágszerte népszerű Scrabble Original, nem véletlenül. Ebben a szóalkotó társasjátékban 102 betűkockából alkothattok szavakat. A különböző pluszpontokat érő mezők még színesebbé teszik a játékot. A társas tízéves kortól ajánlott, és kettő-négy játékos játszhatja, de akár csapatokban is tesztelhetitek a tudásotokat.

Timeline: Történelmi események

A Timeline sorozat névadó darabjában történelmi eseményeket kell időrendi sorrendbe raknotok, és egy közös idővonalat kialakítanotok. A kétoldalas kártyák egyik oldalán az esemény látható, míg a másikon a hozzá tartozó évszám. Minden játékos négy – évszámmal lefele fordított – kártyát kap. Csak az asztal közepén lévő kezdőlapon látható az évszám. A kezdő játékosnak ki kell választania az egyik lapját a négyből, és meg kell tippelnie, hogy az adott esemény a középen lévő évszám előtt vagy után történt-e, és ennek megfelelően kell elhelyeznie a kártyáját.

A következő játékosnak már nehezebb a dolga, ugyanis három helyre is rakhatja a kártyáját – a lapok elé, a kártyák mögé vagy a kettő közé. A játék nyolcéves kortól ajánlott és egyszerre kettő-nyolc játékos játszhatja.

Így gyakorolhattok az érettségire: négy ingyenes alkalmazást ajánlunk

Ha idén érettségiztek, ezek az ingyenes alkalmazások sokat segíthetnek a felkészülésben. Gyakoroljatok a középszintű matematika, történelem, angol vagy német érettségire ezekkel az appokkal.

Smart Cards

Ezzel a társasjátékkal angol alapszavakat – ételeket, hétköznapi tárgyakat, zöldségeket, számokat, irányokat, üzletek neveit és alapvető kérdéseket – gyakorolhattok. A társas – a táblán és a bábukon kívül – hat kártyacsomagot tartalmaz, amelyeken feladványok, kérdések találhatók. A játék 6-16 éves gyerekeknek és alapszinten tudó felnőtteknek ajánlott.

Sztorikocka (Story Cubes)

A Sztorikocka segítségével a kommunikációs készségeiteket fejleszthetitek. A játékszabály egyszerű: dobjatok a kilenc kockával egyszerre és az így kapott kis képek felhasználásával meséljetek el egy történetet. A Sztorikockának ma már több változata van. AA játék hatéves kortól ajánlott, de akár már nagycsoportos óvodások számára is izgalmas lehet, csak ők kevesebb kockával játsszanak. A játékosok száma nincs korlátozva.

Sasszeműek előnyben: megtaláljátok a képeken elrejtett dolgokat másodpercek alatt?

Sikerül rájönnötök, hol bújnak meg az elrejtett dolgok a képeken? Ha jó szemetek van, ez sem foghat ki rajtatok.