szerző:
Eduline

Újszerű megközelítéssel találkozhatunk a Budapesti Metropolitan Egyetemen: az intézmény célja hogy önazonos, motivált és életrevaló alkotókat képezzen. Ehhez igazodik az intézmény hazánkban egyedülálló módszertana is: a portfólió alapú képzési módszer lényege, hogy a hallgatók már a képzés kezdetétől saját portfóliójukon, saját énmárkájukon, saját önismeretükön dolgoznak. A METU-n végzettek ezzel egy olyan eszköztárat kapnak, amihez karrierútjuk bármely pontján, vagy akár karrierváltáskor is nyúlhatnak.

Metropolitan, az alkótóegyetem
Alkotóegyetem: ez az a kifejezés, ami tökéletesen összefoglalja az intézmény gondolatiságának és egyedi módszertanának lényegét. A Metropolitan alkotói közösségként tekint az egyetemi polgárokra: a hallgatók önálló gondolkodóként, alkotóként, a tanárok pedig mentorként, a diákokat személyes és szakmai szinten is partnerként vannak jelen a képzés során. A hallgatók a valódi életből vett projekteken, a későbbi szakmai közeget lemodellezve dolgoznak olyan oktatók segítségével, akik valóban aktívak szakmájukban.

Egyedülálló képzési módszer
Az intézmény Magyarországon elsőként vezette be a nemzetközi felsőoktatási trendekhez illeszkedő portfólió alapú képzési rendszert. A frontális oktatás helyett a hangsúly a gyakorlati órákon és a projektfeladatokon van. Az egyetemi feladatok során a hallgatók valódi szakmai anyagokat készítenek, amelyeket aztán egy személyes portfólióban gyűjtenek össze, amit később akár egy állásinterjúra is magukkal vihetnek. A diákok így olyan készségekkel vértezik fel magukat, amelyek birtokában versenyelőnnyel indulnak majd a munkaerőpiacon.

Önazonosság és önmegvalósítás
Az alkotóegyetemen a legfontosabb cél, hogy a diákok a lehető legtöbbet hozzák ki magukból. A Metropolitanon készített portfólió éppen ezért nem csak a szakmai ismeretekről szól: az itt tanulók már az alapszak legelejétől folyamatosan figyelemmel kísérik saját készségeik fejlődését, és ezeket fel is jegyzik. Így a tanulmányi évek alatt magas szintű önismeretre tehetnek szert azzal, hogy átlátják erősségeiket és gyengeségeiket. Ez alapján a képzés végére tiszta képet kapnak arról, milyen munkakörben tudnak majd hosszú távon is önazonosak és magabiztosak maradni.

NYÍLT NAPOK
A METU szakjairól, lehetőségeiről az egyetem interaktív online nyílt napjain tudhatnak meg meg többet az érdeklődők. Időpontok, program és regisztráció: https://nyiltnap.metropolitan.hu/