szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamarosan kezdődik a középiskolai felvételi és a középiskolásoknak is dönteni kell arról, merre tovább. Ha bizonytalanok vagytok, ezekkel az ingyenes tesztekkel kicsit közelebb kerülhettek a válaszhoz.

Ha középiskolába készültök, akkor nyolcadikban kell eldöntenetek, hogy melyik irány lenne a legjobb. Mit szeretnétek tanulni, milyen jellegű suliban képzelitek el a középiskolai éveiteket. Ha bizonytalanok vagytok, akkor ezekkel a tesztekkel talán kaphattok egy kis segítséget.

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal oldalán több pályaválasztási tesztet is találtok, ezeket regisztráció nélkül, gyorsan kitölthetitek. Van köztük tantárgyi érdeklődésre, munkamorálra vonatkozó teszt is, sőt olyan is, amely konkrét munkakört javasol - persze ez akár középiskolásoknak is jó lehet, ha az egyetemi felvételi előtt szeretnétek egy kis iránymutatást.

Nem csak iskolaválasztás előtt állók találhatnak azonban segítséget, hanem olyannok is, akik már végeztek, szakmát szereztek vagy egy újabb diplomán gondolkoznak. Ehhez érdemes a diplomás pályakövetési rendszer statisztikái között böngészni, hiszen megtudhatjátok, melyik képzés-szakma illik legjobban az elvárásaitok, elképzeléseitek mellé.

Friss fizetési adatok - ezekkel a diplomákkal kereshetitek a legtöbbet

395 ezer forint volt a bruttó átlagkereset az első fél évben - derül ki a KSH legfrissebb számaiból. De kik keresnek a legtöbbet?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!