szerző:
Eduline

Szeretnétek megtanulni egy új idegen nyelvet, vagy csak felfrissítenétek megkopott nyelvtudásotokat? Ma három olyan nyelvoktató appot mutatunk nektek, amellyel bárhol - buszon, villamoson, könyvtárban, kávézóban - gyakorolhattok, ráadásul teljesen ingyen.

Duolingo

A világ egyik legnépszerűbb nyelvtanuló appja, amely igazi szenzáció volt, amikor néhány éve berobbant a köztudatba. A Duolingo az emberek (jó értelemben vett) játékszenvedélyét használja ki, a jó válaszokkal pontokat lehet szerezni, helytelen válasz esetén akár egy-egy életet is veszíthettek, versenyt kell futni az idővel, a videójátékok világához hasonlóan egyre magasabb szintekre lehet jutni.

Mindegyik leckében különféle módokon tehetitek próbára a tudásotokat: kiejtéssel, hallás utáni értéssel, fordítással és feleletválasztással. Ami a Duolingóban a legjobb, buszon, vonaton, két előadás között is lehet gyakorolni, iPhone-ra és Androidra is letölthetitek az alkalmazást.

Quizlet

A Quizlettel főként a szókincseteket fejleszthetitek - de azok számára is jó választás, akik évekkel ezelőtt nyelvvizsgáztak, ezért szeretnék felfrissíteni a tudásukat.

Az app tulajdonképpen a hagyományos szókártyák e-verziója: kaptok egy definíciót, leírást, és az adott idegen nyelven kell megadnotok a megfelelő kifejezést. Saját szólistát készíthettek, megnézhetitek mások szókincsfejlesztő kártyáit is. Az app készítői szerint körülbelül 20 millióan használják a Quizletet, de nemcsak nyelvtanulásra, hanem más tantárgyak tanulására, tesztfelkészülésre is.

Memrise

A Memrise is milliók kedvence, ez az alkalmazás is tökéletes szavak, kifejezések, vissza-visszatérő mondatok tanulására - kissé szájbarágós, de lealább hatékony. Rengeteg hanganyagot, videót, leckét találtok a Memrise-ban, amely számon tartja, hogyan haladtok a tanulással, mikor kell ismételni, mikor jöhet az újabb témakör. Jó hír, hogy ez az app is ingyenes, iOS-re és Androidra is le lehet tölteni, de a laptopotokon is használhatjátok.

Ilyen lesz az ingyenes nyelvvizsga 2018-tól: sok kérdésre megvan a válasz

Egyre több részlet derül ki az ingyenes nyelvvizsgáról - itt találjátok a választ néhány olvasói kérdésre. Mikortól lehet ingyen nyelvvizsgázni? 2018. január 1-jétől, annál korábban nem. Milyen nyelvvizsgákra vonatkozik az ingyenesség? Az első sikeresen teljesített komplex középfokú (B2) nyelvvizsgára vagy az ezzel egyenértékű emelt szintű idegen nyelvű érettségi vizsgára, valamint a komplex felsőfokú (C1) nyelvvizsgára.