szerző:
Eduline

Nagyon jól tudnak jönni azok a mobilalkalmazások, amelyek már nem csak a leírt, hanem a hallott idegen mondatokat is le tudják fordítani.

Ma már több mobilaplikáció is létezik, amely nem csak felismeri az idegen nyelvet, de képes a hallottakat le is fordítani. Ilyen az Axismob gyártó ingyenes Voice Translator alkalmazása - Androidra innen tölthetitek le -, aminek egyetlen hátránya, hogy internetkapcsolatra van szüksége. Felismeri az angol és német mellett a spanyol, francia, olasz, japán, az arab és a cseh beszédet is, és ezeket magyarra is lefordítja. Ezen kívül begépelt szöveget is fordít, ehhez összesen 72 nyelvet ismer.

A teljesen ingyenes Translator with Speech nevű app is ezeket kínálja - Androidra innen, iPhone-ra pedig innen tölthetitek le. Sajnos ugyanúgy szüksége van internetkapcsolatra, de 55 nyelvet ismer, ebből 48-at hang alapján is fel tud ismerni.

A Smart Mobile Software is Voice Translator néven feljesztett hasonló alkalmazást - androidos telefonra innen tölthetitek le, Windows Phone-okra pedig innen -, ennek ingyenesen csak a demóverzióját tölthetitek le, amellyel napi 15 fordítást végezhettek. Kevesebb nyelvet ismer fel, viszont több nyelvjárást.