szerző:
MTI

Újabb 383 képzés indul állami támogatással a Tudásod a jövőd! programban március 20. és április 20. között 427 millió forintból, így 5700-an kapcsolódhatnak be a képzésekbe 187 településen - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH) szerdán.

©

A képző intézmények erre az időszakra 4570 képzés indítására nyújtottak be ajánlatot, több mint 5 milliárd forint értékben. A projekt célja, hogy minél több kistelepülésen lakó, idősebb, alacsonyabb iskolai végzettségű személy tanulhasson. Ezen kör számára most 107 kistérség 187 településén hirdetnek meg képzéseket a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) 2.1.2. keretében. A projektben felhasználható források elosztását a régiók fejlettségi szintje határozza meg.  

Eddig a Tudásod a jövőd! programban már 119 383 magánszemély jelentkezett tanfolyamra, közülük csaknem 83 ezren élnek hátrányos helyzetű kistérségben. Az érdeklődők közül 46 868-an 45 év felettiek. A regisztráltak száma meghaladja a 330 ezret. 

A kormány legfeljebb 90 ezer forinttal támogatja a magánszemélyeket, hogy informatikát vagy idegen nyelvet tanuljanak. A segítséget a 2012. december 1-jétől induló és 2014. augusztus 31-ig befejezett képzéseken résztvevők vehetik igénybe. A magánszemélyeknek, ha hátrányos helyzetű településen élnek, akkor a képzési díj 2 százalékát, minden más esetben 5 százalékát kell saját erőből fizetniük. 

Az új képzéseket havonta teszik közzé, további információ a www.tudasodajovod.hu honlapon. A programot 2012 decemberében hirdették meg. A TÁMOP 2.1.2. eredményes megvalósításához 12,48 milliárd forint európai uniós támogatás áll rendelkezésre, melyből 1 milliárd forintot a közép-magyarországi régióban lehet felhasználni. Azok a volt hallgatók, akik a nyelvvizsga hiánya miatt nem vehettek át diplomájukat, a kormány "diplomamentő" programjára jelentkezhetnek - szintén ingyenes tanfolyamokon vehetnek részt. További részleteket itt találtok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!