szerző:
Eduline

Az egykori újpesti labdarúgó szerint egy nyelv van, amit minden magyar labdarúgónak beszélnie kellene.

©

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a német nyelvismerettel akadtak problémái a magyar válogatott labdarúgó Kleinheisler Lászlónak. A német elsőosztályú Werder először a másodosztályba adta kölcsön, majd onnan szintén kölcsönbe hazatér a Ferencvároshoz, ahol német edző alatt dolgozhat és játszhat, mellette németül tanulhat.

Az egykori újpesti labdarúgót, a mostanában edzősködő Urbán Flóriánt nem hatotta meg a történet, a Four Four Two szűrta ki, hogy Facebookon magyarázta el, hogy milyen nyelvet is kellene beszélnie Kleinheislernek:

Na neeee! A labdarúgásban egy közös nyelv van a labda és azzal, hogy tudsz bánni… Miért nem lehet kimondani! Fiam sz*r vagy, nem ütöd meg a Bundesliga kettő szintjét sem menjél haza lötyögni ahonnan jöttél… Mekkora paraszt vetítés folyik ebben az országban…

Szerinte a magyar játékos egyszerűen nem ütötte meg a mércét, a nyelvi nehézségek pedig csak ürügy, hogy elküldjék.

Ha olvasol, jobban megy a foci is

552 labdarúgó tart éppen a labdarúgó Európa-bajnokságra Franciaországba, vállukon 24 ország reményének és elvárásának terhével. A pályán ilyen nyomás alatt nem csak a fizikai teljesítmény, hanem a szellemi kondíció is perdöntő lehet, amit könnyen lehet olvasással acélozni.