szerző:
Eduline

550-600 tantermi órára és ugyanennyi otthoni gyakorlásra van szükségetek a középfokú nyelvtudás eléréséhez. Íme, a részletek.

©

A középfokú nyelvtudás eléréséhez a nyelvtanárok szerint körülbelül 550-600 tanóra és legalább ennyi otthoni felkészülés kell. Ha csak a nyelvtanulással foglalkoztok, akár 400 tanóra is elég lehet - ehhez azonban napi öt nyelvóra és legalább három-négy óra otthoni tanulás kell. Ezért éri meg legalább két nyelvet megtanulni.

Az sem mindegy, hogy milyen nyelvet tanultok. A Cambridge számításai szerint az angol középfokhoz 500-600 óra szükséges, a Deutsche Welle németből az alapfok eléréséhez legalább 400 órát, az Alliance Française franciából 560-650 órát javasol. A C1-es szinthez további 350 tantermi órára van szükség.

Mennyibe kerülnek a legnépszerűbb nyelvvizsgák? Ezt itt nézhetitek meg, a felkészüléshez pedig itt találtok segítséget2016-tól minden mesterszakon kötelező lesz a középfokú nyelvvizsga, 2020-tól pedig az alap- és osztatlan képzésekre is kiterjesztik a követelményt. A részleteket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!