szerző:
MTI

Orosz nyelvi és kulturális kurzus indult a Kodolányi János Főiskolán.

©

Orosz nyelvi és kulturális kurzus indult a Kodolányi János Főiskolán. Több száz jelentkezőből hatvanat választottak ki, akik járhatnak a januárig tartó, 150 órás tanfolyamra - közölte Vizi László Tamás, a főiskola társadalomtudományi tanszékének vezetője. Ingyenes orosz nyelvtanfolyamot kerestek? Itt találjátok a legjobb online kurzusokat.

Negyvenen Budapesten, húszan Székesfehérváron látogatják a nyelven kívül többi között művészeti, történelmi, geopolitikai ismereteket magában foglaló kurzust, köztük a főiskola hallgatói, oktatói és munkatársai. A tanfolyam ingyenes, a tankönyveket és a munkafüzeteket is térítésmentesen kapják a hallgatók, ezt a Russzkij Mir Alapítvány pályázatán nyert pénz teszi lehetővé.

Vizi László Tamás elmondta, Oroszország arra törekszik, hogy minél több russzisztikai intézet jöjjön létre a világon, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy visszaszerezzék diplomáciai pozícióikat. A kurzus emellett ráébresztheti a fiatalokat arra, hogy fontos a szláv nyelvek ismerete, többi között azért, mert Oroszország "ígéretes gazdasági partner lehet" - jegyezte meg.