szerző:
Eduline

Ezüst- és bronzérmet szereztek a II. Nemzetközi Kémiai Tornán a magyar csapatok, sőt a verseny legeredményesebb indulója is egy magyar diák lett.

Ezüstérmes a Hungarian Team Red (a képen balról jobbra piros pólóban: Dobos Dominik, Mészárik Márk, Kozák András, Arany Eszter Sára és Botlik Bence Béla csapatkapitány), bronzérmes a Hungarian Team Green (a zöld pólósok: Mihályi Zsolt, Szücs Pál, Timár Paula, Mészáros Bence csapatkapitány és Varga Zsombor) - olvasható a Tudományos Olimpikonok Facebook-oldalon.

Bár a kémiai tornán csapatok versenyeznek egymással, a legtöbb pontot szerző versenyzők egyéni elismerésben is részesülnek. I. fokozatú oklevelet egyetlen embernek adtak: az IChTo legeredményesebb versenyzője Botlik Bence lett.

Tudományos Olimpikonok

A II. Nemzetközi Kémiai Tornán a magyar csapatok ezüst- és bronzérmet nyertek! Ezüstérmes a Hungarian Team Red, a képen balról jobbra piros pólóban: Dobos Dominik, Mészárik Márk, Kozák András, Arany...

 II. fokozatú oklevelet nyert Mészárik Márk, III. fokozattal díjazták Arany Esztert és Mészáros Bencét. Kiss Andrea csapatvezető és Forman Ferenc zsűritag egyedi emléklapot kapott.

Hatalmas sikert aratott egy magyar gimnazista a kínai innovációs világversenyen

Laufer Tamás Jónás, a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium diákja harmadik díjban részesült a 33. Kínai Ifjúsági Tudományos és Technológiai Innovációs Versenyen (CASTIC)- közölte a diákot delegáló Magyar Innovációs Szövetség. A 33. Kínai Ifjúsági Tudományos és Technológiai Innovációs Versenyt (China Adolecents Science and Technology Innovation Contest) 2018-ban Kínában, Csungkingban rendezték meg augusztus 14-e és 20-a között.