szerző:
Eduline

"Bármilyen szakos tanárt" keres az egyik budapesti általános iskola, de más iskolákban is keresnek pedagógusokat szakos elvárás nélkül.

"Az alábbi kép önmagáért beszél" - írja Facebook-oldalán a Tanárblog szerzője, aki a következő álláshirdetést találta a Közigálláson:

A 444.hu azt írja, más iskolában is keresnek "bármilyen szakos tanárokat", a dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskolába egyenesen két fő bármely szakos tanárt keresnek, és még csak német nyelvtudást sem követelnek meg a nemzetiségi iskolában.

Az elvárásokat olyan alacsonyra tették, hogy a főiskolai tanárszakos végzettség mellett csupán a magyar állampolgárság, a büntetlen előélet, a cselekvőképesség és az a feltétel, hogy a pályázó ne legyen eltiltva foglalkozása gyakorlásától.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az iskolák már Facebook-csoportokban, a Vaterán és a Jófogáson is keresnek kollégákat, sok intézményben ugyanis úgy indult el a tanév, hogy nem sikerült pótolni a távozó kollégákat.

Már a Vaterán és a Jófogáson is tanárokra vadásznak az iskolák, akkora a pedagógushiány

Már az apróhirdetési oldalakon, például a Vaterán és a Jófogáson is egymást érik az iskolai álláshirdetések, sok tantestületből ugyanis még szeptember 1-jén is több pedagógus hiányzott. Van olyan budapesti általános iskola, ahol az első osztályosoknak a tanévnyitó előtt egy nappal még nem volt tanítójuk, máshol már meg sem lepődnek, ha egy kolléga bejelenti: más szakmában próbál szerencsét.