szerző:
Eduline

Új ötlettel szerveznék át a tanév rendjét, jöhet a nyári tömeges táboroztatás - de mi a véleménye a nyári szünet "kompromisszumos" lerövidítéséről az eduline olvasóinak?

©

Ahogy arról beszámoltunk, Maruzsa Zoltán köznevelési helyettes államtitkár az Inforádiónak adott interjúban a tanév rendjének átalakításáról és a nyári szünet esetleges lerövidítéséről azt mondta, kompromisszumos megoldás körvonalazódik: ha a kormány tömeges táboroztatási lehetőségeket, játékos nyári foglalkozásokat tud kínálni a diákoknak, „nem drágán, nem magánszervezésben, nem feltétlenül bentlakásos módon”, akkor ezzel kiegészülhet a tanév, bár „hogy ez a tanév részeként folyna-e, az csak technikai kérdés”.

Az eduline-olvasók is elmondták véleményüket az új ötletről, a Facebookon érkezett kommentekből szemezgettünk - várjuk a ti véleményeteket is kommentben!

Mit akarnak még a gyerekektől??? Nem eléggé túlterheltek így is??? Lassan óvodás anyag lesz Shakespeare, a szögfüggvények, meg az elektrosztatika... Délutáni alvásból ébredve az uzsonna (2 keksz+fél alma) mellé kapnak termokémiai egyenleteket... Az anyagi vonzatát meg sem említjük; ki fog menni? A "tehetősebb"!
És az anyagi másik oldalán ki áll? Megint vajon kinek hoz majd ez sok-sok pénzt? (A kérdés költői volt!)

A legtöbb iskolában az utolsó héten már csak ez van, játék, játszótér, kirándulás stb., persze a 40 fokos hőségben lehet még ezzel tilitolizni pár hetet!

Nekem szülőként az a problémám, hogy kb. jan. 2-től húsvétig - ami akár április végére is eshet - nincs egy nap szünete sem a gyerekeknek. Ez 4 hónap! Oda kéne egy hét szünet, és azt a hetet el lehetne venni az őszi szünetből (mindek a hosszú nyári szünet után kb. 6 héttel megint egy szünet?)

Lerövidíthetik a nyári szünetet? Nem sok szülőnek és tanárnak tetszik az ötlet

Sem az iskolák, sem a társadalom nem készült fel a nyári szünet rövidítésére - nyilatkozta múlt héten Horváth Péter, a Nemzeti Pedagóguskar elnöke. Az eduline olvasói szerint sem jó az ötlet. Ahogy arról múlt héten beszámoltunk, a pedagóguskar elnöke a tanévi struktúra átalakításán belül a nyári szünet rövidítéséről úgy vélte, egyelőre sem az iskolák, sem a magyar társadalom nem készült fel erre.