szerző:
Eduline

Újabb háromnapos hétvége következik: a pünkösd hétfő az idén június 5-re esik.

Ez azt jelenti, hogy újabb háromnapos hétvége vár mindenkire, nem kell iskolába/munkába/egyetemre menni június 3-án, 4-én és 5-én.

A következő hosszú hétvégére azonban jó néhány hónapig kell várni, a következő ünnepnap, augusztus 20-a ugyanis vasárnapra esik. Október 23-a azonban hétfőre, vagyis akkor újabb háromnapos hétvégével tervezhettek, november 1-je pedig szerdai nap lesz - ez azt jelenti, hogy azon a héten két munkanapot egy szünnap, majd újabb két munkanap követ majd.

Jövőre hat szombat is munkanap lesz a 2018. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló, nemzetgazdasági miniszteri rendelet szerint, amely a Magyar Közlönyben jelent meg pénteken. A munkanapáthelyezések miatt ugyanakkor kilenc hosszú hétvége lesz 2018-ban.

Jövőre 6 szombaton is suliba kell menni: hát hogyan lehet ezt bírni?

Jövőre hat szombat is munkanap lesz a 2018. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló, nemzetgazdasági miniszteri rendelet szerint, amely a Magyar Közlönyben jelent meg pénteken. A munkanap áthelyezések miatt ugyanakkor kilenc hosszú hétvége lesz 2018-ban. A rendelet alapján a jövő évi munkaszüneti napok körüli munkarend úgy változik, hogy március 10-én, április 21-én, október 13-án, november 10-én, december 1-jén és december 15-én, szombatonként dolgozni kell majd.