szerző:
Eduline

Taroltak a magyar diákok a québeci Nemzetközi Földrajzi Diákolimpián, az IGeO-n.

A magyar csapat tagjai kiemelkedő eredményeket értek el, ahol Kaszap Kinga megszerezte Magyarország első aranyérmét! Mészáros Márton ezüstérmet, Mészárik Márk bronzérmet szerzett, Bodansky Benjámin pedig dicséretben részesült - olvasható a Tudományos Olimpikonok Facebook-oldalon.

A négynapos versenyen a diákoknak teszteket is ki kellett tölteniük, és terepgyakorlaton is bizonyítaniuk kellett felkészültségüket.

Taroltak a magyar diákok a kémiai diákolimpián, négy érmet hoztak haza

Négy érmet nyertek az 50. Nemzetközi Kémiai Diákolimpián a magyar diákok, a vasárnap befejeződött verseny nem hivatalos rangsorában Magyarország a tizedik helyen végzett. Az első kémiai diákolimpiát rendező ország utódai, Csehország és Szlovákia közösen szervezték az idei jubileumi versenyt, amelyen 76 ország tanulói vettek részt. Sajgó Mátyás, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanulója aranyérmet szerzett.

Siker a nemzetközi diákolimpián: több érmet szereztek a magyar diákok

Három ezüstérmet és egy bronzérmet szereztek a magyar diákok a 29. Nemzetközi Biológiai Diákolimpián. Vizkeleti Péter ezüstérmet, Tomcsányi Kinga szintén ezüstérmet, Boros Dániel bronzérmet, Ótott Péter pedig ezüstérmet szerzett 29. Nemzetközi Biológiai Diákolimpián (IBO) - olvasható a Tudományos Olimpikonok Facebook-oldalon.