szerző:
Eduline

Mert a tanárok is emberek, bár erről a diákok hajlamosak elfeledkezni.

Kissé szorongva lépnek be a drogériába/dohányboltba/ABC-be…

… mert soha nem tudhatják, melyik diákkal futnak össze szombat este, amikor éppen egészségügyi betétet, bort, esetleg cigarettát vásárolnak.

Percek alatt felismerik, ha valaki kamuzik

Többek között erre jó tíz-húsz (harminc-negyven) év tanítás: az igazán tapasztalt pedagógusoknak már mindenféle diákkal volt dolguk. Tudják, milyen jelek utalnak arra, hogy nem a kutya rágta meg a sportcipőt, nem a villamoson hagyták a házi dolgozatot.

Van olyan kérdés…

… amire nem tudják a választ. A magyartanár sem tudhat mindent irodalomból és nyelvtanból, és van olyan egyenlet, amely a legfelkészültebb matektanáron is kifog.

©

A tanáriban…

… minden pletykáról értesülnek. Pontosan tudják, mi történik a hátuk mögött az osztályteremben és az iskolán kívül.

Időnként ők is eljárnak szórakozni

Sőt olyan is előfordul, hogy a tantestületből többen feltűnnek valamelyik szórakozóhelyen. Ha egy diák ott találkozik a tanárával, egy dologban biztos lehet: mindkettejüknek ugyanolyan kínos a dolog.

Öt dolog, amit minden egyetemista átél egyszer

Sok dolog van, amit biztosan mindenki emlegetni fog az egyetem után is, de vajon mennyire maradnak meg az ébren töltött esték, amikor esszéket írtatok az utolsó pillanatban, vagy a lehetetlen vizsgák? Összegyűjtöttünk pár emlékezetes dolgot, amit minden egyetemista átél egyszer.