szerző:
Eduline

"Először legyen normális tornaterem minden iskolában, utána gondolkozzanak ilyen baromságokon" - ilyen komment is érkezett az iskolai lőterek kialakításáról szóló cikkünkhöz. A téma sokakat megmozgatott.

©

Ahogy arról beszámoltunk, levelet küldött a Klebelsberg Központ az iskoláknak azzal kapcsolatban, kialakítható-e lőtér az intézményben vagy az udvarán. Azt írták, hogy ehhez hat méterszer tizenöt méteres elkeríthető területre lenne szükség, amely ellátható minden lőtávolságból biztos fedezékkel.

A lehetőségek felméréséről már márciusban beszélt a tárca helyettes államtitkára. Maruzsa Zoltán azt mondta, meg kell vizsgálni, hogy ki lehet-e alakítani lőteret az intézményen belül vagy kívül.

Cikkünkhöz rengeteg komment érkezett, a legtöbben nem örülnének, ha saját vagy gyermekük iskolájában lőteret alakítanának ki, de akad egy-két olyan eduline-olvasó is, aki szerint nem rossz az ötlet.

Küzdősport rendben van, ha fakultatív, de a lövészet nem való mindenkinek. Nem véletlenül kell pszichológiai teszt. Az összes agresszív, keserű lelkű fiatal erre jelentkezne, aztán jönne az otthoni beszerzés..... . Mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy egy agresszív, lázadó, kétségek közt élő, hormonokkal küzdő kamasz mit kezd ezzel a lehetőséggel.

Először legyen normális tornaterem minden iskolában,
utána gondolkozzanak ilyen baromságokon...

Én imádok lőni, kár, hogy most jut ilyen az eszükbe,
amikor már elballagtam.

Lehetne még a nyereg alatti húspuhítást
is oktatni!

Na, amint ez megvalósul,
magántanuló lesz a gyerekem.

Jön a lövészet és a küzdősport az iskolákban: ezért újítana a minisztérium?

Ha egy diák lelkiismereti okokból nem szeretne részt venni a sportlövészetben, annak természetesen nem kell megtennie - mondta a lövészet és a küzdősportok tantervbe iktatásáról Maruzsa Zoltán köznevelési helyettes államtitkár a Magyar Időknek.