szerző:
Eduline

Szeptembertől kísérleti formában hatvan iskolában az "élménysuli" módszertana alapján kezdenek el tanítani.

©

Három nagy projekten dolgoztak az ágazat szakértői az idei tanévben - írja a Magyar Idők, hozzátéve: a Nemzeti alaptanterv átdolgozása és a digitális tankönyvek fejlesztése mellett ilyen volt az ún. Komplex alapprogram.

A Komplex alapprogramról az Eszterházy Károly Egyetem Károly Róbert Campusán a tanév végére lezajlott az utolsó tankerületi tájékoztató is. 2021-re a közoktatási intézmények felében, ezerötszáz iskolában tanítják majd az élménypedagógia módszertanával a gyerekeket, és ehhez addigra harmincötezer pedagógust képeznek tovább.

A pedagógusok két alapozó képzésen vesznek részt, majd az öt alprogram mindegyikéhez kapcsoló­dóan is vannak harmincórás oktatások. A projekt öt alprogramja: a művészetalapú, a testmozgásalapú, a logikaalapú, a digitális alapú és az életgyakorlat-alapú alprogram. A tantárgyakhoz tanári és tanítói kézikönyvek is készültek tanmenetekkel, feladatbankokkal, linkgyűjteményekkel.

A pedagógusok első csoportjai hamarosan végeznek, így kezdődhet el hatvan iskolában az új módszertan szerinti oktatás.

Ilyen lesz a 2018/2019-es tanév: itt van az összes fontos dátum

Mikor kezdődik a 2018/2019-es tanév? Mikor lesznek az iskolai szünetek, a fontos felmérések, az őszi és a tavaszi érettségi? Mutatjuk a legfontosabb dátumokat, ezek alapján lehet tervezni. A tanév 2018. szeptember 3-án, hétfőn kezdődik, az utolsó tanítási nap pedig 2019.