szerző:
MTI

Iskolai mészárlásra képezhették ki az új-mexikói nyomortanyán fogva tartott gyerekek legalább egyikét, akinek tűzfegyverek használatát is megtanították - derült ki egy, az Egyesült Államok délnyugati részén található állam ügyészsége által összeállított dokumentumból.

©

Az információt az egyik gyermek ideiglenes gondozója hozta a hatóságok tudomására - tudta meg a helyi média szerdán. Eközben a hatóságok megtalálták annak a hároméves gyermeknek a maradványait, aki miatt a nyomozást hónapokkal korábban elindították. Az epilepsziás, szellemileg és fejlődésben visszamaradott Abdul-Ghanit apja, a 39 éves Siraj Wahhaj rabolta el.

A kisfiú anyja elmondta a hatóságoknak, hogy a férfi ördögűzést akart végrehajtani a gyermeken, akinek egészségügyi problémáit egy démon művének tartotta.

Jerry Hogrefe taosi serif augusztus 2-án házkutatást rendelt el Siraj Wahhaj feltételezett rejtekhelyén, a vidéki Amaliában. A gumiabroncsokkal és földfallal elkerített, lakókocsiszerű rozoga viskóban rajta kívül egy másik férfi, Lucas Morten bujkált. A hatóságok azt feltételezték, hogy a két férfi szélsőséges muszlim nézeteket vall, és sok fegyverük van. A házkutatás elrendelésére egy üzenet szolgáltatott alapot, amelyben azt írták: éheznek, ételre és vízre van szükségük - mondta el Hogrefe.

Augusztus 3-a reggelén több mint tíz rendőrtiszt megindította a razziát a földbe ásott, vezetékes víz, csatorna és áram nélküli nyomortanya ellen, ahol két, gépkarabéllyal felfegyverzett férfit, három nőt és tizenegy, egy és 15 év közötti gyereket találtak.

A helyi rendőrség szerint a cipőt nem viselő, piszkos rongyokba burkolt emberek leginkább harmadik világbeli menekültekhez hasonlítottak. Wahhajot gyermekrablás, Mortent pedig szökevény rejtegetése miatt tartóztatták le. A három nőt - akik vélhetőleg a gyermekek anyjai - előzetes letartóztatásba helyezték, kihallgatták, majd szabadon engedték őket.

Megdöbbentő adatok: megemelkedett az iskolai lövöldözések halálos áldozatainak száma

Ugrásszerűen megemelkedett az iskolai lövöldözések halálos áldozatainak száma az Egyesült Államokban egy új tanulmány adatai szerint. Az utóbbi 18 évben több embert öltek meg iskolákban elkövetett lövöldözésekben, mint az előző évszázadban összesen - hívták fel a figyelmet a Journal of Child and Family Studies című folyóiratban csütörtökön megjelent kutatásban.