szerző:
Eduline

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2018/2019-es tanév hiányszakmáinak listája - azok a diákok, akik ezek közül választanak, ösztöndíjat kaphatnak.

©

A Szabóky Adolf ösztöndíjat azok a diákok kaphatják meg, akik szakgimnáziumban vagy szakközépiskolában tanulnak, és a hiányszakmák közül választanak.

A 2018/2019-es tanévre vonatkozó listát a Magyar Közlönyben találjátok meg, a 32886. oldaltól (ez a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjra jogosító szakképesítések a 2018/2019. tanévben című 5. melléklet).

Budapesten például ösztöndíjat kaphatnak azok a diákok, akik péknek, szőlész-borásznak, kőművesnek, virágkötőnek vagy éppen gyakorló ápolónak tanulnak.

Itt a 2017-es lista: ezekkel a szakmákkal lehet a leggyorsabban állást találni Pest megyében

Milyen szakmákkal lehet a legkönnyebben elhelyezkedni Pest megyében? Mutatjuk az idei listát. Asztalos, elektronikai technikus, épület- és szerkezetlakatos, faipari technikus, gépgyártástechnológiai technikus, gépi forgácsoló, gyakorló ápoló, hegesztő, honvéd altiszt, ipari gépész, kistermelői élelmiszerelőállító, falusi vendéglátó, központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő, mechatronikus-karbantartó, mezőgazdasági gépész, női szabó, pék, szerszámkészítő, szociális gondozó és ápoló, vegyésztechnikus, villanyszerelő, víz-, csatorna- és közmű-rendszerszerelő - ezek a 2017/2018-as tanévben a hiány-szakképesítések Pest megyében.