szerző:
Eduline

Megjelent a következő tanév hiányszakmáinak listája, újabb magyar egyetem képzése került fel egy nemzetközi felsőoktatási rangsorra, kiderült, miért nem kapnak plasztikkártyát a pedagógusok. Ezek a hét hírei.

Marad a papírfecni: ezért nem kapnak rendes igazolványt a pedagógusok

Túl sokba kerülne, ezért nem kapnak plasztikkártyát a pedagógusok. "Ez a megoldás ingyenes a pedagógusok számára. Egy, minden pedagógusnak plasztikkártyát előállító rendszer közel 200 millió forintba kerülne, és a chip leolvasására alkalmas berendezések a kedvezményeket biztosító múzeumok, könyvtárak esetében nem állnak rendelkezésre" - magyarázta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

HVG-rangsor: ezek a legjobb bölcsészkarok

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsészkara vezeti a HVG bölcsészettudományi kari rangsorát a hallgatói kiválóság alapján, míg a Pécsi Tudományegyetem bölcsészkara az oktatók kiválósága alapján összeállított rangsor élén áll. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Ezek a diákok kaphatnak ösztöndíjat a következő tanévben

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2018/2019-es tanév hiányszakmáinak listája - azok a diákok, akik ezek közül választanak, ösztöndíjat kaphatnak. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

©

Aki mindent kézben tart: milyen feladatai vannak egy logisztikai mérnöknek?

Milyen feladatai vannak egy autóipari vállalat logisztikai mérnökének? Miért fontos a ellátási lánc teljes átlátása, a vállalatirányítási rendszerek használata? Milyen tulajdonságokkal és ismeretekkel kell rendelkezniük azoknak a diplomásoknak, akik ilyen pozícióra pályáznak? A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Húszezer informatikus hiányzik, egymás után nyílnak a programozóiskolák

Akár több százezer forintot is érdemes programozóképzésre fordítani, a hazai piacról ugyanis több mint húszezer informatikus hiányzik - mondják szakemberek, akiknek a véleményét alátámasztja, hogy az elmúlt két-három évben több programozóiskola is indult az országban. Rendhagyó tantervvel, rendhagyó finanszírozási megoldásokkal. Cikksorozatunk e heti részében a Codecoollal foglalkoztunk.

Újabb felsőoktatási világrangsorra került fel egy magyar egyetem képzése

Újabb felsőoktatási rangsorra került fel a Budapesti Corvinus Egyetem: a CEMS Master's in International Management nevű oktatási program a Quacquarelli Symonds 2018-as listájának nyolcadik helyén végzett. A teljes cikket itt olvashatjátok el.