szerző:
Eduline

A Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskolában olyan fejlesztőmunkát végeznek, hogy a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek is a szép élet esélyével kerülnek ki.

©

Cél, hogy a hejőkeresztúri általános iskolában a gyerekek optimista életszemléletű, egymásra odafigyelő, toleráns, az új iránt fogékony, a természetes környezetet védő, a nemzeti és helyi hagyományokat ápoló, szilárd ismeretekkel rendelkező fiatalokká váljanak.

- írja az hejőkeresztúri iskola bemutatásában a Primia Primissima oldala, ahol közönségszavazással dől el a díj sorsa. A borsodi iskola a régió nehézségei ellenére volt képes megmutatni az elmúlt évek során, hogy tényleg minden diák jó lehet valamiben.

©

Az iskola sajátosságát a differenciált és az integrált oktatás kombinációja adja, hogy minden diák olyan oktatásban, tehetséggondozásban vagy fejlesztésben részesüljön, amire szüksége van.A módszer egyediségét a számtalan logikai és stratégiai táblajáték adja: a játékok segítségével a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók is jól teljesíthetnek olyan feladatokban, melyek összetett gondolkodást igényelnek.

©
©

Fellélegzett a Kliktől megszabadult tiszabői iskola

Szakemberek segítik a tiszabői iskola működésének átalakítását, melynek néhány héten belül már hatalmas eredményei vannak, mindenki a pozitívumokról mesél. Tamás Bence Gáspár újságíró visszatérő vendég lett Tiszabőn, amely az ország egyik legszegényebb településeként vonult be a köztudatba, ám most jelentős változásokat tapasztalt a .