szerző:
Eduline

Több ezüst- és bronzérmet szerzett a magyar csapat a Nemzetközi Matematikai Diákolimpián, amelyet idén Kolozsváron tartottak.

Gáspár Attila (Földes Ferenc Gimnázium,Miskolc) ezüstérem, Egri Máté (Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Szombathely) bronzérem, Bukva Balázs ezüstérem, Matolcsi Dávid bronzérem, Janzer Orsolya ezüstérem és Imolay András ezüstérem (Fazekas Mihály Gimnázium, Budapest) - olvasható a magyar diákok névsora a Tudományos Olimpikonok Facebook-oldalon.

Az 59. Nemzetközi Matematikai Diákolimpiát (IMO 2018) Kolozsváron, Romániában rendezték 2018. július 3. és 14. között. A verseny Wikipedia-oldalán az áll: százhét ország 594 versenyzője vett részt. A magyar csapat négy ezüst- és két bronzéremmel a 15. lett az országok közötti pontversenyben.

Taroltak a magyar diákok a nemzetközi versenyeken, itt vannak az eredmények

2017-ben nyolc nemzetközi tudományos olimpián és négy egyéb nemzetközi versenyen vettek részt magyar diákcsapatok, nem is akármilyen összesített eredménnyel. A negyvenkilenc versenyző huszonegy különböző állami fenntartásban lévő intézménybe és négy egyetemi gyakorlóiskolába járt a 2016-2017. tanévben.