szerző:
Eduline

Meddig érvényesek a diákigazolványok, és meddig válthattok diákbérletet? Fontos, hogy ezeket észben tartsátok, ha nem akartok súlyos büntetéseket kifizetni a tömegközlekedésen.

©

Meddig érvényesek a diákigazolványok?

2017/2018-as tanévre illetve a 2017/2018-as második félévére érvényes diákigazolványokkal a kedvezményes utazási lehetőséget 2018. október 31-éig vehetitek igénybe.

Meddig válthattok kedvezményes bérletet?

Legkésőbb 2018. október 31-es kezdőnappal válthattok kedvezményes bérletet, ami a rajta feltüntetett érvényességi időn belül, de legkésőbb 2018. december 1-jén 02:00 óráig használható utazásra. Kedvezményes tanulóbérletet csak érvényes diákigazolvánnyal vagy ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolással lehet használni. Ezek nélkül a bérletszelvény nem érvényes, utazásra nem jogosít.

Mi történik, ha nincs érvényes diákigazolványotok?

A tanköteles tanulók diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is érvényes azon tanévet követő október 31-éig, amely tanévben a tanuló a tanköteles kor felső határát betölti. Az oktatási intézmény által kiállított ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolások a kiállítástól számított 60 napig érvényesek, szükség szerint tehát 60 naponta újat kell beszerezni.

Hány államilag támogatott félévetek van összesen? Minden infó egy helyen

Összesen hány államilag finanszírozott félévig tanulhattok az egyetemen, főiskolán? Vannak kivételek? Itt a válasz. A nemzeti felsőoktatásról szóló törvény értelmében egy személy - főszabály szerint - összesen tizenkét féléven át folytathat tanulmányokat a felsőoktatásban (felsőoktatási szakképzésben, alapképzésben és mesterképzésben) magyar állami (rész)ösztöndíjas képzésben. Vannak kivételes esetek?