szerző:
eduline/mti

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt nyújtott be vádiratot a helyi gimnázium egy tanára ellen a Kiskunhalasi...

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt nyújtott be vádiratot a helyi gimnázium egy tanára ellen a Kiskunhalasi Járási Ügyészség a Kiskunhalasi Járásbírósághoz - közölte Gyugyi Csilla, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn. A szóvivő azt mondta: a tényállásról több információt az ügyészség nem ad.

Az MTI információi szerint a Kiskunhalasi Református Kollégium és Szilády Áron Református Gimnázium tanárának munkaviszonyát közös megegyezéssel megszüntették. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tanár ellen a középiskolából érkezett feljelentés tavaly februárban, és a bíróság kiskorú veszélyeztetése miatt 30 napra előzetes letartóztatásba is helyezte a 38 éves férfit. A gyanúsított jelenleg szabadlábon van.

Kastyák János, a tanár védője az MTI-nek elmondta: még nem ismeri a vádirat tartalmát. Ők később kapják meg a vádiratot, mert a vádlottnak és védőjének a bíróság küldi meg - tette hozzá.

A 38 éves férfit még tavaly február végén jelentette fel egy kollégája, mert állítólag túl nyíltan beszélt osztálya előtt a szexualitásról, ráadásul az iskola kollégiumában a tanár egyik diákja megharapta egy másiknak a nemi szervét. A Blikk tavasszal arról írt, hogy a pedagógus sörrel is kínálta tanítványait.