szerző:
Eduline

Tavaly szeptemberre bezárták, idén újra elindulhat a tanítás a csobánkai Petőfi Sándor Általános Iskolában. Egy integrált, szemléletváltó, modern pedagógiai módszereken alapuló komplex tanítási-tanulási modellt követő iskolát szeretnének létrehozni. - írja a Átlátszó Oktatás.

©

Csobánkán egy kis létszámú iskola működött egészen 2015-ig, ahova főleg a település roma származású gyerekei jártak. A szabad iskolaválasztás következtében a Csobánkán élő 300 tanköteles korú gyerek közül alig jártak már a helyi Petőfi Sándor Általános Iskolába, mindössze 43 bizonyítványt osztottak ki a bezárás tanévében.

Az iskola bezárását a kis létszám mellett a szegényes infrastruktúra és taneszközök, valamint a rosszul eredménnyel záruló kompetenciatesztek is alátámasztották.

Bezárták az iskolát, azóta senki nem veszi át a cigány diákokat

Csobánkán egy kis létszámú iskola működött egészen 2015-ig, ahova főleg a település roma származású gyerekei jártak. A szomszédos Pomázon kisebb mozgalom indult, hogy nehogy oda vegyék át az iskola nélkül maradt gyerekeket. A szabad iskolaválasztás következtében a Csobánkán élő 300 tanköteles korú gyerek közül alig jártak már a helyi Petőfi Sándor Általános Iskolába, mindössze 43 bizonyítványt osztottak ki az idén lezárt utolsó tanévben - írja az .

Az oldal úgy tudja, hogy az új tanévtől újraindulhat a tanítás az általános iskolában. 

A Klik képviselője megkeresésükre elmondta, hogy a csobánkai általános iskola a Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola tagiskolájaként valóban újraindul, és az intézményben egy szemléletváltó, modern pedagógiai módszereken alapuló komplex tanítási-tanulási modellt kívánnak megvalósítani. Ezzel kívánnak lehetőséget biztosítani valamennyi diák számára a fejlődéshez és tehetségük kibontakoztatásához. Rossz hír viszont a korábbi diákoknak, hogy a fenntartó felmenő rendszerben kívánja biztosítani az iskola üzemeltetéséhez szükséges erőforrásokat, így csak első évfolyam indul, a régi tanulóknak nincs mód a visszatérésre.

Még mindig több ezren veszítik el a családi pótlékot

Sokkal kevesebb az igazolatlan hiányzás, mint néhány éve, de így is több ezer családtól veszik el az iskoláztatási támogatást az iskolakerülés miatt - írja a hvg.hu. Hány családtól vették el a családi pótlékot - kérdezte meg a kormányt az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó.